Skip to content

Laser ontharing (diode / IPL)

Nieuw!

Microneedling met de hydra pen

Wil je als beautyspecialiste bij de tijd blijven? Dan mag je deze cursus niet missen. Microneedling met de hydra pen.

Een opleiding tot laser ontharingstechnicus betekent een spannende carrièreswitch.

Laser ontharingsmedewerkers verwijderen veilig ongewenst lichaamshaar permanent met behulp van lasertechnologie en IPL-technologie (Intens Pulsed Light). Laserontharing is een gespecialiseerd gebied van de schoonheidsbranche en vereist specifieke training en vaardigheden om haar veilig en efficiënt te verwijderen.

De rol van een laser ontharingsspecialist bevat het ontvangen van klanten en het begrijpen van hun specifieke ontharingsbehoeften. Tijdens het eerste consult moet de specialist het huidtype, de afkomst, de medicatiegeschiedenis en de gezondheidsgewoonten bekijken om de veiligste en meest effectieve instellingen voor het laserapparaat te beoordelen. De specialist begint dan met het aanbrengen van het IPL- of diode ice laserapparaat op de huid van de cliënt. Voor veel cliënten die nieuw zijn bij laserontharing, kan het proces ongemakkelijk aanvoelen of kunnen ze in verlegenheid worden gebracht en het is de taak van de specialist om hen op hun gemak te stellen.

Tijdens de ontharingscursus worden studenten getraind in huidtypeanalyse, evenals in het bedienen en toepassen van laser ontharingssystemen op verschillende huidtypes en individuen.