Haar mesotherapie

Welke behandelopties zijn er voor alopecia?
Er zijn verschillende vormen van alopecia en veel beïnvloedende factoren, dit maakt het succesvol behandelen van alopecia een uitdaging. De behandelopties zijn ook niet allemaal even aantrekkelijk, denk bijvoorbeeld aan systemische behandeling met finasteride of lokale applicatie van minoxidil. De hiermee gepaard gaande bijwerkingen weerhouden
mensen al snel van het gebruik ervan. Haartransplantatie is een optie als er niet alleen sprake is van haarverlies maar ook al van kaalheid waarbij de haarfollikels weg zijn.

Gelukkig zit er nog een optie tussenin en dat is een
lokale behandeling met haar mesotherapie. Deze haar meso behandeling voedt, stimuleert en reactiveert haarfollikels
en is als kuur toe te passen.
Omdat haar mesotherapie haarfollikels sterker maakt en bijdraagt aan de ‘graft survival rate’ is het ook een veelgebruikte voor- en nabehandeling bij haartransplantaties.

Wat doet haar mesotherapie precies? haar mesotherapie stopt haarverlies, stimuleert
nieuwe haargroei, voedt en (her)activeert haarfollikels. Het verlengt de anagene fase en verkort de telogene fase van de haargroeicyclus.

Bij welke vormen is haar meso therapie toepasbaar?

Alopecia androgenetica (ook wel patroonskaalheid genoemd) en alopecia areata (ook wel kaleplekkenkaalheid genoemd) zijn voorbeelden van alopecia waarbij de haarfollikels niet verlittekend zijn. Bij deze vormen van alopecia is haar meso therapie veelal succesvol zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn en er geen duidelijke andere oorzaak voor alopecia is (zoals onderliggend lijden en negatief beïnvloedende factoren door bijvoorbeeld bepaald medicijngebruik).

Met welke beïnvloedende factoren moet rekening worden gehouden?
Haar meso theapie is geschikt voor mannen en
vrouwen mits de indicatie goed gesteld wordt en het behandelprotocol wordt
aangehouden. In het geval van alopecia androgenetica bij de man is het dihydrotestosteron (DHT)-gehalte van grote invloed.
Bij hoge DHT-waarden worden wat meer behandelingen aanbevolen of losse onderhoudsbehandelingen in een hogere frequentie. DHT-waarden kunnen eventueel vooraf bepaald worden
door bloed- of speekselonderzoek.

Let verder goed op andere oorzaken
van een verstoorde hormoonbalans
(denk bijvoorbeeld aan hypo-of hyperthyreoïdie), stress, medicijn gebruik, voeding en ander onderliggend lijden (zoals diabetes, wat een
belangrijke oorzaak van een slechtevdoorbloeding van de hoofdhuid kan zijn).

Wanneer kunnen mensen
resultaat verwachten?
‘Het stoppen van haarverlies’ is het eerste doel en dat wordt doorgaans bereikt na ongeveer 4-6 behandelingen. Of er ook nieuwe haargroei ontstaat is 6 maanden na de behandeling te meten. In sommige gevallen zijn aan het einde van het behandelprotocol witte nesthaartjes zichtbaar (vellus hairs). Deze nesthaartjes zullen zich ontwikkelen tot ‘clubhairs’; een dikke en
gepigmenteerde haar.

Wil je meer weten over Haar meso therapie of een cursus volgen? Neem dan contact op met de Filler Kliniek opleidingen

Bodysculpting

Wat is bodysculpting? Het bodysculpt apparaat vermindert vetweefsels en zorgt ervoor dat vet verdwijnt en de spiermassa met 25% toeneemt. Ons lichaam bestaat voor 30-40% uit spieren daarom is deze Sculpt techniek een ware innovatie. Tijdens deze spiercontracties wordt er veel vet verbrand, zo veel dat vetcellen zelfs ten gronde gaan! Studies hebben aangetoond dat gemiddeld 30% van het overtollig vet verdwijnt en de spiermassa met 25% toeneemt. Wanneer we er strakker uit willen zien gaat het niet alleen om vet, immers: ons lichaam bestaat voor 30-40% uit spierweefsel. Een strakkere en plattere buik, met een betere definitie van de spieren of stevige en ronde billen, het is nu mogelijk met de bodysculpt techniek.

Hoe werkt bodysculpting?

De bodysculpt combineert electromagnetische straling met radiofrequentie. De electromagnetische straling is van een hoge frequentie (dezelfde als die van een MRI-scanner in het ziekenhuis) en zorgt voor 20.000 spiercontracties tijdens een 30 minuten durende behandeling. Stel je voor: 20.000 maximale sterke contracties (die we zelf in de sportschool niet kunnen bereiken) in 30 minuten. Dat zijn dus 20.000 sit-ups of 20.000 squats! work-out without working out!

HET RESULTAAT

Je voelt de eerste tastbare resultaten meteen na bodysculpt behandeling. Echt positieve resultaten mag je verwachten 4 weken na de laatste behandeling. Daarna zal de verbetering nog verder doorzetten. In de sportschool zul je merken dat je ‘core’ sterker is geworden en dat je de oefeningen beter en makkelijker kan volhouden.

Studies bodysculpting

Maar liefst 7 klinische studies met diverse diagnostische onderzoeken hebben de effecten van de bodysculpt behandeling aangetoond! In dit weefselonderzoek waren er stijgingen van 92% in het aantal ten gronde gaande vetcellen, na een sculpt behandeling! De onderzoekers concludeerden op basis van de MRI beelden dat de gemiddelde vetreductie 19% was en de gemiddelde toename in de spiermassa 16%. In deze studie nam bij de 22 deelnemers aan de studie de buikomvang met gemiddeld 3,5 cm af.

De body sculpt behandeling

De behandeling start met een consult waarin de wensen en doelstellingen worden besproken, eveneens krijg je voorlichting over de te verwachten resultaten. Vervolgens worden 4 opeenvolgende behandelingen ingepland binnen een tijdbestek van 2-4 weken.

De behandeling is niet pijnlijk maar voelt wel als een intensieve work-out en je kunt spierpijn hebben na de behandeling. Een behandeling duurt 30 minuten en er is geen downtime. Tijdens de behandeling lig je op je rug of op je buik, afhankelijk van het te behandelen gebied. De beide handstukken worden op het lichaam gezet en vastgemaakt met een elastische band. Via de handstukken komt de electromagnetische energie, zeer gericht op het te behandelen gebied. De electromagnetische energie van de body Sculpt heeft dezelfde kracht & intensiteit als die van een MRI-apparaat in het ziekenhuis! De electromagnetische energie zorgt ervoor dat de onderliggende spieren gaan samentrekken.

De body sculpt zorgt voor sterke (maximale) spiercontracties, die je niet bereikt tijdens een work-out. De spieren gaan reageren op deze sterke spiercontracties en worden dikker doordat zowel het aantal spiervezels als het volume van iedere spiervezel afzonderlijk toeneemt. Tijdens deze contracties gebruiken de spieren veel vet, zoveel dat de vetcellen ten gronde gaan.

Cursus bodysculpting

Een mooie behandeling om in je salon of sportschool als extra behandeling aan te bieden. Wil je meer weten over het bodysculpt apparaat, of eerst een behandeling boeken om zelf te ervaren wat de cliënten ondergaan tijdens de body sculpt behandeling. De Filler kliniek opleidingen staat je graag te woord.

Wij zijn verhuisd! Actie!!

Ons bedrijfspand werd te klein!
Het is dus geen raadsel
waarom we verhuisd zijn.

Kom je snel kijken?

Actie

Vanwege de verhuizing heeft de Filler Kliniek een aantal mooie acties gepland. De acties starten op 1 juli tot en met 11 juli 2021

De eerste tien boekers van een cursus krijgen een gratis verzorgingsproduct van SBT bij de cursus.

Wat is het verschil tussen een handelsmerk en een behandeluitvoering

De Filler Kliniek opleidingen krijgt vaak vragen of wij een cursus plexr geven of een cursus met de soprano ice laser. Plexr is echter een wereldwijd gepatenteerde naam door professor elektrochirurgie aan de Staatsuniversiteit van Rome, Giorgio Fippi. De plexrpen werkt via plasma.

Een handelsmerk kan een of een combinatie zijn van de volgende:

 • 1. een bedrijfsnaam
 • 2. een productnaam
 • 3. een submerk
 • 4. een onderscheidende slogan
 • 5. een logo, afbeelding of symbool
 • 6. een kleur, woord, letter, cijfer of geluid
 • 7. een onderscheidende productvorm
 • 8. een aspect van verpakking
 • 9. een geur

Een patent en handelsmerk betekent dat zij het alleenrecht hebben op een technische uitvinding. Dit kan een uitvinding zijn zoals de plexrpen of de soprano diode ice laser of de tixel.

Zoals al eerder geschreven is de plexr en de soprano ice laser een patent naam. De plexrpen en de soprano ice laser hebben een bepaalde vormgeving die is vastgelegd. Wanneer je een plexr behandeling of een ontharingsbehandeling met de soprano uitvoert en dit op jouw website plaatst mag dit alleen wanneer er ook daadwerkelijk een plexrpen of soprano ice laser wordt gebruikt.

Wat is nu het verschil?

Een plexrpen werkt volgens een plasmatechniek, ook wel een fibroblast techniek genoemd. Dit geldt ook voor de soprano ice laser. De soprano ice laser werkt volgens een diode ice laser in motion techniek. Zo heb je meer gepatenteerde namen en apparatuur, waarbij je een bepaalde techniek hanteert. Hierbij wil het niet zeggen dat apparaten zonder een gepatenteerde naam verminderde resultaten geven dan de gepatenteerde naam, maar vaak is het zo dat de gepatenteerde naamhouder, het apparaat ontwikkeld heeft en zo ook veel meer naamsbekendheid krijgt en de daarbij horende prijzen.

Wanneer je een opleiding met apparaat volgt is het altijd belangrijk om te kijken naar de juiste certificaten, zoals een CE, medische CE en ISO certificaat en zit er een handleiding bij het apparaat. De Filler Kliniek opleidingen geeft diverse plasmapen opleidingen en diode ice laser opleidingen, waarbij wij met vergelijkbare apparatuur werken zoals de soprano ice laser en de plexrpen. Wil je meer informatie over de opleiding of apparatuur, staat het team van de Filler Kliniek opleidingen je graag te woord.  

Plasma pro

De plasma pro is het beste plasma/fibroblast apparaat dat er is. Het maakt gebruik van plasmatechnologie, een vooruitgang op het gebied van esthetische en cosmetische geneeskunde die een alternatief biedt voor ooglidcorrectie (chirurgische ooglift) zonder de huid te snijden. De plasma pro wordt ook gebruikt om andere lichaamsdelen te verstrakken, fijne lijntjes en rimpels aan te pakken en ook voor het verwijderen van kleine moedervlekken, pigmentvlekken en haarvaatjes. Tijdens de cursus bij de Filler Kliniek opleidingen worden alle zones behandeld. Met het Plasma Pro apparaat kunt u zich professioneel opstellen en u onderscheiden van de concurrentie.

Het Plasma Pro apparaat is ontwikkeld voor schoonheidsspecialisten, artsen, natuurgenezers en loopbaanwisselaars die zich willen specialiseren in huidverjonging. Het Plasma Pro apparaat is gemaakt in Duitsland en het is krachtiger dan een fibroblast/plasmapen en stelt u in staat meerdere behandelingen achter elkaar uit te voeren zonder te hoeven pauzeren.

De nieuwe en professionele plasmatechnologie voor het strakker maken van de huid zonder cosmetische chirurgie. Een plasmagenerator ioniseert de lucht en de resulterende plasmawolk maakt een gecontroleerde verdamping van de overtollige huid mogelijk.


Wat is een plasma fibroblast behandeling?

Een niet-chirurgische ooglidcorrectie is ook bekend als de ‘bliksemsnelle ooglift’. Plasma ‘zachte chirurgie’ technologie maakt gebruik van plasma-energie en is een van de beste procedures om de oogcontouren strak te trekken en te verjongen als een ‘lunch-uur’ behandeling die snel en comfortabel is en geen littekens achterlaat.


Wat zijn de voordelen?

De fibroblast-oogbehandeling tilt hangende oogleden op, verbetert het uiterlijk van ogen met een kapje en trekt de huid rond de ogen strak. Omdat je tijdens een fibroblastbehandeling niet in de huid snijdt, zijn er geen hechtingen en is de hersteltijd vrij snel. Het laat geen littekens achter en zorgt voor een zeer effectieve natuurlijke lift met permanente verstrakking. Aangezien het resultaat van deze procedure afhangt van de reactie van het lichaam, kunnen de resultaten van persoon tot persoon verschillen. De ideale kandidaat is iemand met een overhangende ooglidhuid die begint te merken dat de oogleden wegvallen, of fijne lijntjes en rimpels onder de ogen. Het aanspannen van deze huid kan blijvende esthetische voordelen opleveren.

Hoe werkt het plasma apparaat?

Plasma-energie wordt gecreëerd tussen de Plasma pro-sonde en de huid en creëert een kleine vonk die de huid verhit en oppervlakkige sublimatie of verdamping veroorzaakt (het veranderen van vast weefsel in een gas). Dit creëert een klein tijdelijk stipje op de huid, de huid trekt zich terug en trekt zich strak in de stip, waardoor een onmiddellijk liftend effect ontstaat en in de loop van een paar maanden na de behandeling een toename van collageen in de dermis van de huid.

De cursus is gratis.

U betaald voor het apparaat en krijgt de cursus er gratis bij. Wilt u meer informatie, kijk dan onder het kopje fibroblasting plasma cursus. Heeft u nog andere vragen dan staan het team van de Filler Kliniek Opleidingen u graag te woord.

Mesogun

Wij willen je inspireren en nieuwe dingen leren op een plezierige manier en in een ontspannen sfeer.

Onze cursussen en workshops zijn praktijkgericht, zodat je het geleerde direct kunt toepassen. Alle docenten komen uit de praktijk en hebben veel ervaring. Zij willen hun ervaring, kennis en enthousiasme over hun vakgebied graag met je delen. Omdat we met kleine groepen werken is er veel ruimte voor interactie en persoonlijke aandacht. Ook na het volgen van je cursus kun je bij ons terecht voor vragen.

Leer hoe je het zelfvertrouwen en de levenskwaliteit van je cliënten kunt verbeteren met filler mesogun injecties.

Met fillers en skinboosters kun je de natuurlijke vorm, volume en stevigheid van de huid herstellen en verbeteren en kun je rimpels verzachten.

YouTube video

Mesotherapie is een kunst om kleine hoeveelheden van verschillende medicinale preparaten zoals vitamines, mineralen en andere conventionele vloeistoffen/serums rechtstreeks in het mesoderm te injecteren om aandoeningen lokaal te behandelen.

De term mesotherapie (afgeleid van het Griekse mesos. “Midden” en therapeia voor medische behandeling) duidt op injectie van stoffen in de middelste huidlaag (mesoderm) voor medische doeleinden.

Historische aspecten :Mesotherapie werd oorspronkelijk gebruikt om pijnlijke aandoeningen te behandelen met lokale procaïne-injecties. Michael Pistor die de term mesotherapie bedacht, wordt beschouwd als de vader van mesotherapie. In zijn oorspronkelijke artikel beschreef hij de behandeling van doofheid, oorsuizen, duizeligheid en hoofdpijn met lokale injecties met procaïne. Albert Lemaire, een Belgische arts, gebruikte procaïne-injecties om aangezichtspijnen te behandelen. In 1952 populariseerde Michel Pistor, mesotherapie voor de behandeling van verschillende aandoeningen in de dermatologie. Zoals traumatologie en vaatziekten, voornamelijk als pijnstillende therapie. In 1953 vond dokter Mario Lebel een naald van 3 mm uit die precies kon worden gebruikt voor het injecteren van stoffen in de dermis. In 1964 werd de Franse vereniging voor mesotherapie opgericht door Michel Pistor en werd het gebruik van mesotherapie uitgebreid om cosmetische aandoeningen te behandelen.

De nieuwste Mesogun van de Filler Kliniek opleidingen is in staat is om de gewenste stof met een vereiste hoeveelheid, snelheid en diepte te injecteren met behulp van de injector en naald. Spuiten variërend van 1cc-10cc en naaldlengtes variërend in grootte van 4 mm tot 13 mm kunnen worden gebruikt op basis van de indicatie en de gewenste injectiediepte.

Tijdens een cursus bij de Filler Kliniek leer je de parameters afstellen en kan het product worden geïnjecteerd.

Voordelen:

 • Goed comfortniveau
 • De procedure is sneller
 • relatief pijnloos
 • Nauwkeurig
 • Veelzijdigheid

Corona maatregelen tot en met 19 januari

Door het Coronavirus bevinden we ons in een zeer onwerkelijke situatie. Allereerst wil de Filler Kliniek iedereen een goede gezondheid wensen.

Op aanraden van de overheid zijn de bedrijfsonderdelen opleidingen en behandelingen van de Filler Kliniek tot en met 19 januari 2021 gesloten. Wilt u een cursus boeken of een bestelling plaatsen, kunt u dit online, telefonisch of via de mail: info@fillerkliniekopleidingen.nl door geven. De Filler Kliniek zal vanaf 1 januari het theorie gedeelte van diverse cursussen online gaan geven. Mocht je hiervan gebruik willen maken, kun je dit bij de gewenste cursus terug vinden.

Uiteraard communiceren we actief als we vinden dat het weer veilig is om open te gaan.

De cursus of behandeling die je al hebt gekocht en voor 19 april gepland staat, blijft geldig maar zal op een latere datum plaatsvinden. We zullen je e-mailen zodra de nieuwe datum bekend is gemaakt. Voor vragen kun je ook bellen naar:  0492-836912

Wij houden nauwlettend het advies van het RIVM in de gaten en zullen indien nodig de regels bijstellen. Mocht u meer vragen hebben dan verwijzen wij u graag naar de site: rivm.nl

Wij verontschuldigen ons voor het ongemak.

De Filler Kliniek specialiseren in volume of liquid face lift met de mesogun

De toename van fillers heeft een explosieve vlucht genomen. Vroeger werden de fillers voornamelijk ingezet voor het vullen van een rimpeltje, tegenwoordig is er zoveel meer mogelijk. Als gevolg van productinnovatie, wetenschappelijk onderzoek en verbeterde behandeltechnieken behoort nu ook de zogenaamde liquid facelift tot de mogelijkheden.

Liquid face lift en skinboosters

Het is vaak lastig uit te leggen aan cliënten dat hyaluronzuren die gebruikt worden voor het verbeteren van de huidstructuur geen fillers zijn. Ook leeft het idee dat dit soort behandelingen maar een effect van enkele maanden heeft. Kortom, huidverbeterende hyaluronzuurinjecties zijn nog behoorlijk ondergewaardeerd.  Skinboosters oftewel huidverbeterende injectables, zoals Revitacare, Profhilo en Sunekos bestaan uit een gestabiliseerd hyaluronzuur, bedoeld voor huidverbetering. Je brengt het per micro mesogun injectie in, want de hoeveelheid hyaluronzuur wordt dan perfect gedoseerd. Het behandelplan bestaat uit twee tot drie behandelingen met een interval tussen twee tot vier weken na elkaar.  Iedere 6 maanden dient er een onderhoudsbehandeling plaats te vinden voor het beste resultaat. 

De klant kan een aantal dagen last hebben van lichte roodheid, zwelling of enigszins blauwe plekken in het behandelde gebied. Deze injectable is ontwikkeld om de huid geleidelijk en langdurig te hydrateren en de huid te verbeteren.  Het verbetert de hydratatie, elasticiteit en stevigheid van de huid, en geeft een glow aan de huid. Het maakt de huid ook gladder, minder ruw, dus vermindert ook de tekenen van aging.

specialiseren in het creëren van volume in het gelaat.

De liquid facelift is een methode die het mogelijk maakt lichte verslappingen in het gelaat weer te herstellen. Door het creëren van volume wordt er een liftend effect gegeneerd. In de masterclass cursus liquid facelift wordt ingegaan op de anatomie van het gezicht en worden de verschillende vetcompartimenten uitvoerig besproken.

Vanuit de ervaring van de docent wordt de tevredenheid van een behandeling vergroot wanneer zich men niet alleen bezig houdt met de behandelende zones die de klant aangeeft maar wanneer je jezelf als behandelaar richt op het verminderen van de negatieve of ongunstige gezichtsuitdrukking en het versterken van de positieve gelaatskenmerken. Deze emotionele kenmerken van het gezicht worden uitvoerig besproken in de masterclass waaronder boosheid, angst, vermoeidheid, verdriet en niet te vergeten geluk. De gezichtsuitdrukkingen worden gegroepeerd in vier negatieve kenmerken:

 1. Vermoeid, Kenmerken hiervan: verslapping van de wangen, ingevallen slapen en wallen.
 2. verdrietig,
 3. verslapt
 4. boos

en vier positieve kenmerken:

 1. aantrekkelijk,
 2. gelukkig,
 3. jong,
 4. contour (slank en vrouwelijk en mannelijk voor mannen)

specifieke richtlijnen worden besproken over de locatie, huidlaag, toedieningsvorm ,injectietechniek met de mesogun of je een druppeltechniek of waaiertechniek gebruikt en de aanbevolen product hoeveelheid dat dient te worden gebruikt om een mooi resultaat te behalen. Het behalen van succesvolle behandelresultaten is voor een groot deel afhankelijk van het positief versterken van gezichtsuitdrukking en het versterken van gelaatskenmerken. Daarbij rekening houdend met variabelen als leeftijd, geslacht en etniciteit van de cliënt. Elk van deze kenmerken kan het vetgehalte, de spieractiviteit, de kwaliteit van de huid beïnvloeden, wat resulteert in een oneindige verscheidenheid aan gezichten. De docent legt uit de volgorde van fundering, contouring en verfijning aan te houden, waarbij zij de constructie van een huis gebruikt. Bij het behandelen van een gezicht wordt de basis met name gelegd door het creëren van structuur en het verminderen van verslapping in de middelste gezichtszone. Dit helpt de mesogun specialiste bij het opstellen van een stapsgewijs behandelplan, maar ook bij zijn/haar communicatie met de klant die hierdoor misschien beter begrijpt dat verslapping van de wangen het resultaat is van een ontbrekende fundering van bijvoorbeeld het jukbeen.

VOLUMEPLANNING

Eén van de uitdagingen waarmee de mesogunspecialiste in de praktijk wordt geconfronteerd tijdens het plannen van een behandeling, is het inschatten van het totale productvolume dat nodig is voor het gewenste resultaat. Dit kan vooral een uitdaging zijn bij complexere behandelingen. Een voorbeeld hiervan zijn de traangoten en wallen. Bij een overgrote meerderheid van de klanten die zich storen aan de traangoten en wallen is sprake van verslapping van de wangen en/of volumeverlies. Dit vereist dus geen behandeling van de traangoten maar een behandeling van de wangen (fundering) en de slapen (contouring). Alleen een jongere klant die naar de mesogun specialiste komt zonder enig volumeverlies of verslapping kan baat hebben bij een rechtstreekse behandeling van de traangoten. Hierin verwijs je de klant overigens altijd door naar een arts. Tijdens de masterclass wordt ook ingegaan op de specifieke eigenschappen en werkingsduur van diverse producten. Andere merken hyaluronzuurfillers verschillende in hun eigenschappen en werkingsduur. Daarom kunnen voor de diverse merken verschillende mesogun -technieken nodig hebben en -volumes nodig zijn om dezelfde verwachte resultaat te bereiken.

De inhoud van deze cursus betreft het overbrengen van volledige theoretische en praktische kennis met betrekking tot het creëren van volume in het gezicht met gebruikmaking van specifieke injectables.

BEHANDELINDICATIES

 • jukbeenderen
 • temporaal
 • wangen
 • kaaklijn

MODELLEN

Je word letterlijk en figuurlijk door de docent bij de hand genomen. In het praktijkgedeelte heb je ruim de gelegenheid tot het oefenen met de mesogun. Je dient zelf 1 model mee te nemen die je zelf kunt behandelen. Ideaal is als uw model meerdere behandelindicaties heeft. Het materiaal (injectables) dat gebruikt wordt tijdens de cursus is bij de prijs inbegrepen.

De modellen zijn op de dag van de cursus welkom na de lunch. Ze verblijven in de kliniek alwaar aanwezig is: een leestafel, gratis Wi-Fi en koffie/thee/frisdrank. Wij zorgen ervoor dat het verblijf van de modellen die je meeneemt zo comfortabel mogelijk verloopt.

DUUR, INHOUD EN MAX. AANTAL DEELNEMERS

De cursus neemt circa een halve dag (van 10:00u tot 15:00u) in beslag en bestaat uit zowel een theoretisch (circa 2 uur) als een praktijkgedeelte. Na deelname aan de cursus wordt uit handen van je opleider het certificaat uitgereikt. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen is het maximum aantal deelnemers vastgesteld op 5. Om te kunnen deelnemen aan deze cursus dient men de basiscursus van de Filler Kliniek te hebben gevolgd. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 2.

De Filler Kliniek opleidingen werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de lessen een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

Kerstkorting tot 20%

Extra kerstkorting kunt u waarschijnlijk goed gebruiken. De Filler Kliniek Opleidingen heeft verschillende kerstkortingen.

Boek tot en met 26 december diverse cursussen naar keuze en profiteer van maar liefst 20% kerstkorting per cursus! De korting geldt alleen op de cursus en niet op de apparatuur

Wimperextensions de verschillende technieken

Wimperextensions zijn een er natuurlijk uitziende verlenging van de wimpers. Het kan als alternatief worden gebruikt voor dagelijkse mascara. Je bent ’s ochtends minder tijd kwijt aan je make-up ritueel en het kan ook niet uitlopen als het regent.

Soorten wimperextensions

Bij wimperextensions spreken we over kleine stukjes nepwimper die aan de eigen wimpers worden gelijmd. Nepwimpers daarentegen plak je vlak boven de wimpers en gebruik je maar 1 dag. Wimperextensions blijven de hele cyclus van je wimpers (deze cyclus is meestal tussen de 4 en 6 weken) zitten en vallen samen met de natuurlijke wimper uit. Omdat de extensions 1 voor 1 worden aangebracht vallen ze ook niet met grote hoeveelheden uit. Hierdoor ontstaan er weinig tot geen gaten. Er bestaan van allerlei verschillende soorten wimperextensions. Deze kunnen verschillen in dikte, lengte en krul. Samen met de klant kun je kijken naar zijn/haar wensen en welke het beste bij de natuurlijke wimpers past. Het beste is om het elke 2-3 weken te laten bijwerken, zo blijven de wimpers mooi vol en is de kans op gaten klein. Ook zijn wimperextensions waterbestendig waardoor
douchen, zwemmen en regen geen probleem is. Er zijn verschillende soorten technieken. We beginnen met de one-by-one wimpers. Hierbij wordt er secuur op elke wimper 1 wimperhaar geplakt. Je kiest voor wimpers met lengte, dikte en krul die goed aansluiten op de natuurlijke wimpers. Ook houdt je rekening met de wensen van de klant. Je kunt variëren met verschillende soorten wimpers en zo een mooie, natuurlijke look creëren. Je kunt bijvoorbeeld voor de uiterste ooghoek wat langere wimperharen met een grotere krul kiezen, en voor de binnenkant van de ogen wat dunnere, kortere wimperharen met een kleinere krul. Met one-by-one wimperextensions creëer je meer een natuurlijke look. Voor klanten die liever wat een dramatischer effect willen zijn er ook 3D wimperextensions. Deze zorgen voor meer volume. Doordat de 3D wimpers zachter en lichter zijn dan normale extensions, kun je ze met een paar tegelijk op één wimper plaatsen. Zo worden er niet één, maar 3 wimperharen tegelijk per wimper geplaatst. Door het lichte materiaal voelen ze niet te zwaar aan. Met als gevolg een dramatischer en voller effect. Dat wordt ook wel een waaiereffect genoemd.


Uiteindelijk heb je nog de Russian volume wimperextensions. Dit gebeurd met dezelfde techniek als bij de 3D wimpers, maar dan worden er in plaats van 3, wel 6 wimperharen per wimper aangebracht. Hiermee krijg je het ultieme effect. De dichtheid en het volume van de wimpers is vol genoeg waardoor er geen gebruik meer hoeft gemaakt te worden van mascara of een wimperkruller Omdat de wimpers tijdens het slapen in de war kunnen raken is het handig om ze elke ochtend even te borstelen met een speciaal wimperborsteltje.

Allergieën en lijm

Al hoewel de wimperextension lijm speciaal is gemaakt voor gebruik op het gezicht, kan het toch voorkomen dat iemand allergisch is voor de lijm die
gebruikt wordt. De ogen kunnen dan gaan tranen, en rood en dik worden. Dit kan zelfs leiden tot een ontsteking van de ogen. Je zou dit eventueel kunnen voorkomen om van te voren even een allergietest met de lijm te doen. Echter geeft dit geen 100% zekerheid. Het zetten van wimperextensions mag geen pijn doen of irriteren. Het kan zo zijn dat door de damp van de lijm het oog een beetje traant of prikt. Dit moet na ongeveer een minuut weer wegtrekken. Er zijn verschillende soorten lijm die worden gebruikt bij het plakken van wimperextensions. Deze verschillen in hechtingsduur en droogtijd. Het hoofdingrediënt in deze speciale wimperlijm is cyanoacrylaat. Deze stof wordt hard wanneer het in aanraking komt met vloeibare stoffen. Om ervoor te zorgen dat de lijm niet meteen uithard worden er remmers aan toegevoegd. Deze remmers kunnen soms ook een allergische reactie veroorzaken. Alle merken wimperextenstion lijm bevatten deze ingrediënten. Wanneer een klant
een allergische reactie krijgt, heeft het dus meestal geen zin om een ander merk wimperlijm uit te proberen. Wimperextensions zijn dat niet mogelijk,
maar als alternatief zou je wel een wimperlifting voor kunnen stellen. Starten met het zetten van wimperextensions Als je als starter gaat leren wimperextensions te zetten is het belangrijk om een aantal dingen te weten.

Je moet de klant kunnen adviseren bij het kiezen van krul, lengte en dikte van de extensions. Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met de wensen van de klant maar ook de natuurlijke wimpers. Als de klant bijvoorbeeld korte, rechte wimpers zijn is het het mooiste om te kiezen voor niet al te lange extensions met een niet te grote krul. Zo blijft het er natuurlijk uit zien. Het is ook belangrijk om de klant in te lichten over het gebruik van make-up en make-up remover met wimperextensions. Het is belangrijk dat de klant geen oogmake-up of make-up remover op olie gebruikt. Dit kan namelijk de lijm losweken. Het beste is producten op waterbasis. Ook is het goed om elke dag de wimpers even door te borstelen, dit kan ’s ochtends nadat ze tijdens het slapen in de war zijn geraakt. Wimperextensions zijn niet schadelijk tijdens de zwangerschap, wel is er een grotere kans op uitval vanwege de veranderende hormoonspiegel. In conclusie, het is erg belangrijk om de klant goed in te lichten over de leefregels na de behandeling. Dit kan de levensduur van de wimpers verlengen.

Lijst van benodigde materialen wanneer je wimpers wil gaan zetten bij cliënten:

 • Wimperborsteltjes
 • Wimperextenstions, met verschillende soorten dikte, krul en lengte
 • Wimperlijm
 • Speciale pincet
 • Lijm remover
 • Lash tape
 • Wattenschijfjes
 • Gezichtsreiniger en/of make-up remover op waterbasis
 • Lash pads

Wil je meer informatie over de cursus wimperextensions neem dan contact met de Filler Kliniek op. Wij staan je graag telefonisch of persoonlijk te woord