Genezingsproces na het verwijderen van een tattoo

Soms realiseren we ons dat de tattoo die we hebben, waarvan we absoluut zeker waren dat we deze mooi zouden blijven vinden, niet langer de persoon weerspiegelt die we zijn of de levensstijl die we nu leiden. De tattoo kan een ongewenste herinnering zijn aan een herinnering, die je wilt vergeten of een belemmering vormen voor je toekomstige doelen. Gelukkig zijn er manieren om je ongewenste tattoo te verwijderen.

Genezingsproces verwijderen tattoo

De Filler kliniek opleidingen zorgt voor een veilige manier van tattoos te verwijderen met de laser. Met behulp van de nieuwste en meest geavanceerde laserlichttechnologie, verwijderen we ongewenste inkt uit je huid. Het is een zeer veilig proces, maar er is een bepaald nazorgprotocol dat moet worden gevolgd om uw genezing te maximaliseren. Droge huid, blaarvorming en korstvorming komen vaak voor na verwijdering van een tattoo en moeten worden behandeld, anders kan er littekenvorming optreden.

Genezingsproces na het verwijderen van een tattoo
Hoe werkt het?

Bij het verwijderen van een tattoo met de laser wordt een oppervlakkige verbranding gegenereerd om de gepigmenteerde inkt te vergruizen in de huid, en om de huid onder druk te zetten in de fase van generatie en reproductie. De nieuwe huid die wordt gevormd, is tattoo-vrij.

De huid wordt onmiddellijk lichter en bij sommige cliënten kan zwelling of blauwe plekken optreden. Het laseren duurt slechts enkele minuten, maar daarna ontwikkelen klanten binnen 8 tot 72 uur blaren of korsten.
Blaren zien eruit als luchtbellen op de bovenste huidlaag. Ze zijn de manier waarop uw lichaam uw huid beschermt en voorkomt dat bacteriën binnendringen. Het is niet aan te raden om blaren te laten knappen of te laten barsten, omdat het barsten van een blaar een infectie kan veroorzaken.
Als de blaren eenmaal zijn verdwenen, is het normaal dat korstvorming en uitdroging optreden en dat zich korstjes beginnen te vormen.

Bekijk onze opleidingen voor tattoo verwijderen

Het is belangrijk om uw huid niet te irriteren en om de huid van een korstje te peuteren of te verwijderen, want dat kan onnodige littekens veroorzaken. Wees geduldig bij deze stap, aangezien korsten dienen als bescherming voor uw huid terwijl deze geneest. Als korstjes eraf beginnen te vallen, kan de huid al het pigment verliezen, maar dat is slechts tijdelijk. In veel gevallen duurt het vier weken voordat het gebied enigszins is genezen.

Zorgprotocol en het genezingsproces na het verwijderen van een tattoo

Elke laserspecialist van de zal specifieke instructies geven over hoe je voor de huid kunt zorgen.

Volg de aanwijzingen en houd ook deze tips in gedachten:

  • Houd het gebied schoon en droog,
  • gebruik alleen milde zeep en water.
  • Breng burnshield aan op het gebied gedurende vier dagen na uw procedure.
  • Breng indien nodig een koel kompres aan gedurende vierentwintig uur na de procedure om gevoeligheid en ontsteking te verminderen.
  • Start op de 5e dag met het aanbrengen van alhydran crème.
  • Laat geen blaren knappen of barsten, omdat dit de kans op infectie vergroot.
  • Draag gedurende ten minste drie maanden na de behandeling een sunblock van SPF 30 of hoger.
  • Rust, ontspan en doe je best om zware lichamelijke inspanning te vermijden. Naast het weghouden van zweet van het gebied, heeft uw lichaam tijd nodig om te herstellen en een gezonde huid te regenereren.

Een goede nazorg voor het verwijderen van tattoos is cruciaal voor een succesvolle procedure. Het helpt je lichaam en huid sneller en beter te genezen.
Als je overweegt tattoos te verwijderen, kan de Filler kliniek in Valkenswaard je helpen door ongewenste tattoos efficiënt en professioneel te verwijderen. Verwijder een specifiek deel van een bestaande tattoo, laat een ontwerp vervagen om je huid voor te bereiden op een gloednieuwe tattoo of verwijder een hele tattoo. Deskundig opgeleide medewerkers zetten zich in voor verbluffende resultaten en hoge klanttevredenheid.

Heb je zelf interesse om tattoos weg te laseren neem dan contact op met de Filler kliniek opleidingen. Wij staan u graag te woord, voor het geven van informatie.